Γίνετε μέλη της ΕΕΜΑΑ για το 2018

http://www.eemaa.org.gr/apply-for-membership

Συνδρομή έτους 2017
Απλή ετήσια συνδρομή: 30 €
Ζευγάρι: 45€
Φοιτητές - Άνεργοι: 20 €
Εγγραφή για δύο συνεχόμενες χρονιές 50 ευρώ/άτομο, 80 ευρώ/ζευγάρι ή τα δύο άτομα

Λογαριασμός Ε.Ε.Μ.Α.Α.
Εθνική Τράπεζα 179/480053-21
ΙΒΑΝ: GR38 0110 1790 0000 1794 8005 321.
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ - BIC: ETHNGRAA

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΕΕΜΑΑ,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ευχηθούμε η αρχή αυτής της χρονιάς να σας βρει υγιείς και γεμάτους με θετική ενέργεια.

Σε συνέχεια των εξαιρετικά επιτυχημένων "Αιγυπτιακών Περιπάτων στην Αθήνα" αποφασίσαμε ότι η δράση αυτή θα αποκτήσει και μία ψηφιακή υπόσταση. Θα δημιουργηθεί μία εφαρμογή (application) σε συνεργασία με τη δυναμική εταιρεία Clio Muse, https://cliomuseapp.com/el/

η ΕΕΜΑΑ εισερχόμενη στον ένατο χρόνο από την ίδρυσή της τον Δεκέμβριο του 2009 βλέπει να πραγματοποιούνται όσα σχεδίασε ήδη από την ίδρυσή της.

1. Τη διοργάνωση ενός κοινού επιστημονικού project δημοσίευσης αιγυπτιακών ευρημάτων από ελληνικές θέσεις της Εποχής του Σιδήρου. Η έρευνα αυτή διενεργείται σε συνεργασία με σημαντικούς επιστήμονες του εξωτερικού και ομάδας ελλήνων συνεργατών από διάφορους τομείς. Ο γενικός συντονισμός είναι της ΕΕΜΑΑ.

2. Τη συνεργασία της ΕΕΜΑΑ με το Μουσείο Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένα πρωτότυπο επιστημονικό πρόγραμμα μελέτης δύο παιδικών μουμιών. Ήδη υποστηρίχθηκε με την επιστημονική υποστήριξη της ΕΕΜΑΑ με απόλυτη επιτυχία το πρώτο μεταπτυχιακό στον τομέα της συντήρησης.

3. Τη διοργάνωση για τέταρτη χρονιά του "Αιγυπτιολογικού Σεμιναρίου" μέσα στο 2018.

4. Εκπαιδευτικά, διαδραστικά προγράμματα για παιδιά.

5. Την συνδιοργάνωση στην Ελλάδα του μεσογειακού συνεδρίου BRAUIV, http://www.cicop.it/brau/en/brau4-locations/athens-and-piraeus/

6. Δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης με περισσότερους μέχρι στιγμής από 1100 συνδέσμους, βλ. http://eemaa.org.gr/bibliography.

7. Τον διαρκή εμπλουτισμό της ήδη υπάρχουσας έντυπης βιβλιοθήκης σε αιγυπτιολογικά θέματα, η οποία όταν συμπληρώσει τους 1000 τόμους θα δωρηθεί σε μία από τις επιστημονικές εξειδικευμένες βιβλιοθήκες των ξένων αρχαιολογικών σχολών στο όνομα της ΕΕΜΑΑ και θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

8. Παράλληλα εμπλουτίζουμε τον ιστότοπό μας με κείμενα αρχαίας αιγυπτιακής λογοτεχνίας στα ελληνικά για πρώτη φορά υπό την επιστημονική επιμέλεια του Νίκου Λαζαρίδη, επίκ. καθ. αρχ. πολιτισμών στο State University of Sacramento.

9. Διαρκείς ξεναγήσεις σε μουσεία με αιγυπτιακές συλλογές ξεκινώντας από την αιγυπτιακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

10. Δημιουργήσαμε τον "Αιγυπτιακό Περίπατο στην Αθήνα", ένα πρόγραμμα περιήγησης στην πόλη διάρκειας περ. 2 ωρών με
σημεία αναφοράς στην αρχαία και τη νεώτερη Αίγυπτο.

Για να συνεχίσουμε δυναμικά και να ολοκληρώσουμε όλες τις υποσχέσεις μας, σας ζητούμε την συνέχιση ή ανανέωση των συνδρομών σας ή όποιας άλλης συνδρομής κρίνετε κι επιθυμείτε. Με απόφαση του Δ.Σ. και μη έχοντας άλλη επιλογή (αφού ο άδικος φόρος επιτηδεύματος που έχει επιβληθεί και στις μη κερδοσκοπικές εταιρείες, όπως εμείς, έχει επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία της ΕΕΜΑΑ) υποχρεωθήκαμε να έχουμε για συνδρομή του έτους 2018 το ποσό των 30 ευρώ/άτομο ή 45/ζευγάρι και 20 για τους φοιτητές και ανέργους.

Εγγραφή για δύο συνεχόμενες χρονιές 50 ευρώ/άτομο, 80 ευρώ/ζευγάρι.

Για συνδρομές βλ.:
http://eemaa.org.gr/apply-for-membership

Οφέλη για τα μέλη της ΕΕΜΑΑ:

1. Πρόσβαση στη σειρά "Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και η λογοτεχνία τους". Πρόκειται για κείμενα αρχαίας αιγυπτιακής λογοτεχνίας αποδοσμένα
στα ελληνικά για πρώτη φορά. Το πρώτο κείμενο που προσεγγίζεται
στα ελληνικά με πραγματολογικά σχόλια από τον Νίκο Λαζαρίδη.

2. Ειδικές εκπτώσεις στα σεμινάρια και σε σειρά προιόντων μας για τους συνδρομητές-μέλη της ΕΕΜΑΑ
Ρωτήστε μας για τα προιόντα με το λογότυπο της ΕΕΜΑΑ και διάφορα πρωτότυπα σχέδια εμπνευσμένα από αιγυπτιακά μοτίβα και σκηνές.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη στο σκοπό μας.

Διαβάστε τι έγραψαν για εμάς:
http://www.onassis.gr/news-announcements-details.php?id=31&menuid=12
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=460081
http://www.amna.gr/articleview.php?id=1712
http://peopleandideas.gr/2010/10/26/egyptology/

Η προσπάθεια της ΕΕΜΑΑ είναι να αφήσει πίσω της ουσιαστικό έργο. Παράλληλα με τις ποικίλλες δράσεις μας, να τονιστεί ότι υπάρχει η ιδέα της δημιουργίας Βιβλιοθήκης Αιγυπτιολογικών Σπουδών. Ήδη έχουμε ασμένως αποδεκτεί δωρεές βιβλίων από αρκετές βιβλιοθήκες πανεπιστημίων ανά τον κόσμο, αλλά και ιδιώτες.
Για να πετύχει όλα αυτό η ΕΕΜΑΑ έχει ανάγκη την αρωγή όλων μας. Η ετήσια συνδρομή στην ΕΕΜΑΑ αγοράζει βιβλία και τροφοδοτεί τα μικρά μας όνειρα ως όνειρα όλων.

Με εκτίμηση,

Ο ταμίας,
Ιωάννης Λιάκουρας

H γεν. γραμματέας,
Ζέτα Ξεκαλάκη

Ο πρόεδρος,
Βασίλης Χρυσικόπουλος

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon owl_logo_colour_10.jpg879.1 KB