Με δύο πατρίδες από τη συγγραφέα Σοφία Γιαλουράκη

Με δύο πατρίδες

Σημείωση: Η συγγραφέας Σοφία Γιαλουράκη παραχώρησε γενναιόδωρα τα συγγραφικά δικαιώματα προς όφελος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου.
Η ΕΕΜΑΑ την ευχαριστεί θερμά για την απλόχερη γενναιοδωρία της και ανταποδίδοντας την εξαιρετική αυτή τιμή την ονομάζει Επίτιμο Μέλος της.

Υπόθεση του βιβλίου:

Η Νάντα είναι ένα κορίτσι από την Αίγυπτο. Άνοιξε τα κατάμαυρα μάτια της κάτω από το γαλανό ουρανό της χώρας μας, αλλά δεν έχει γνωρίσει την αληθινή της πατρίδα. Πηγαίνει σε σχολείο ελληνικό κι έχει ένα δάσκαλο που αφιερώνει χρόνο για να γνωρίσει η Νάντα και όλοι οι συμμαθητές της τον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου.

Ένα τρυφερό μυθιστόρημα και ταυτόχρονα ένα βιβλίο γνώσεων για τα παιδιά, την ιστορία, την αρχαιολογία αλλά και τη δύναμη της γνώσης και της φιλίας.

Η παιδαγωγός-συγγραφέας Σοφία Γιαλουράκη μας παραδίδει ένα έργο, το οποίο εκτός από τη λογοτεχνική του αξία μπορεί να γίνει ένα συνοδευτικό βιβλίο στα σχολικά εγχειρίδια, γεμάτο πληροφορίες για όλους τους μαθητές που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του πολιτισμού και του ανθρώπου.

Οι εικόνες της Κατερίνας Βερούτσου, γεμάτες δύναμη και χρώμα, μας μεταφέρουν με μαγικό τρόπο στον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου και υποστηρίζουν θαυμάσια το κείμενο της Σ. Γιαλουράκη.

Σοφία Γιαλουράκη
εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Βιβλιόφωνο, 2012
109 σελ.
ISBN 978-960-6714-58-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 14,00